Informatieplicht Energiebesparing

Het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven om energie te besparen. Naast de bestaande energiebesparingsplicht is er een informatieplicht bij een verbruik van 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent) per jaar.

Keurhuis Nederland kan u bijstaan door uw bedrijf te begeleiden. Wij nemen uw bedrijf op aan de hand van een checklist en werken uw plan uit. Ook kunnen wij u bijstaan bij het indienen van uw plan. Zo wordt u volledig ontzorgt gedurende het totale traject.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik hier voor meer informatie van de RvO.

 

Geldt de informatieplicht ook voor u?
Verbruikt uw inrichting per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas(equivalent)? Dan valt u onder het Activiteitenbesluit milieubeheer. Met het stappenplan informatieplicht energiebesparing bepaalt u snel of uw inrichting onder de informatie- en energiebesparingsplicht valt.

Wat houdt de informatieplicht in?
Valt uw inrichting onder de informatieplicht? Dan moet u uiterlijk 1 juli 2019 in eLoket van RVO.nl rapporteren welke energiebesparende maatregelen u heeft genomen.

Als uitgangspunt gebruikt u de Erkende Maatregelenlijst energiebesparing (EML) voor uw bedrijfstak. Deze bevat energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Voor 19 bedrijfstakken is er een EML opgesteld. Na de eerste rapportage in 2019 moet u om de 4 jaar uw bevoegd gezag informeren over de genomen maatregelen op uw inrichting. Voor de rapportage van de informatieplicht is het eLoket van RVO.nl beschikbaar.